EN POTENCIA L’H. Programa d’activitats a l’espai públic

En Potencia és un projecte dels artistes Mercedes Pimiento i Antonio R. Montesinos que s’articula a partir d’un dispositiu escultòric per traslladar un programa d’activitats a l’espai públic. El programa, que en el mes de març comptarà amb la participació d’Elena Blesa, Zaida Trallero i l’Ateneu Cooperatiu La Col·lectiva, gira al voltant del canvi d’usos dels espais urbans a la ciutat i analitza el paper del sector cultural en aquesta transformació.

El projecte està vinculat a l'exposició Our garden needs its flowers, instal·lada en el Centre d'Art Tecla Sala i que mostra la vitalitat del Districte Cultural de L'Hospitalet.

PROGRAMA

El focus a la perifèria. A càrrec d’Elena Blesa
Itinerari conduït per la mediadora cultural Elena Blesa per reflexionar col·lectivament sobre la possibilitat d’articular una pràctica artística sostenible tant en l’àmbit social com en l’econòmic. A partir del llibre Classe cultural. Art i gentrificació, de Martha Rosler, es posaran en relació les friccions i possibilitats derivades d’aquelles pràctiques artístiques que s’articulen des de la perifèria.

Dissabte 27 de març, de 12 a 13.30 h
Activitat gratuïta amb aforament limitat
Inscripció prèvia a teclasala@l-h.cat

Classe cultural i context urbà: repercussions i sostenibilitat
Taula rodona amb la comissària Zaida Trallero que compartirà els resultats de la seva investigació titulada Artistes i Districte Cultural. Possibilitats, implicacions i compromisos vers la gentrificació. Cas d'estudi L'Hospitalet de Llobregat. També partipen en la taula la mediadora cultural Elena Blesa i l’Ateneu Cooperatiu La Col·lectiva, que parlarà sobre aquest espai de trobada entre entitats públiques i privades per propiciar iniciatives d’economia social i solidària a la ciutat de L’Hospitalet.

Zaida Trallero és comissària independent. Treballa com a gestora cultural a Sant Andreu Contemporani (Barcelona) i és cofundadora del projecte editorial Site-Specific Conversation. Forma part de Trama34, espai de treball i associació cultural de L’Hospitalet.

Elena Blesa Cábez és educadora i mediadora especialitzada en processos col·laboratius en art contemporani. Des del 2018, forma part de l’equip d’educació i mediació de FASE, espai de creació i pensament vinculat a les pràctiques artístiques contemporànies, i col·labora amb diversos col·lectius de recerca i acció a escala transnacional.

La Col·lectiva és l’ateneu cooperatiu de L’Hospitalet de Llobregat. Els ateneus cooperatius tenen com a principal objectiu impulsar i reforçar l’economia social i solidària al seu territori, amb especial incidència en la generació d’activitat econòmica i d’ocupació laboral, des del vessant cooperatiu.

Dissabte 27 de març, de 16 a 18 h
Activitat gratuïta amb aforament limitat
Inscripció prèvia a teclasala@l-h.cat