“Parche” de Mercedes Mangrané a la galeria Ana Mas Projects

Ana Mas Projects presenta "Parche", la segona exposició individual de Mercedes Mangrané a la galeria. Per a aquesta mostra, Mangrané presenta un seguit de pintures a l'oli de petit format en connexió amb aquarel·les i fotografies fetes amb dispositiu mòbil.

Mercedes Mangrané (Barcelona, 1988) reimagina relacions sobre el seu cos des d'una pintura la superfície de la qual es desestabilitza, indagant en els tremolors de la llum encarnada en la matèria i les formes de recolliment. A través de fotografies de moments efímers, epifanies quotidianes i trobades amb el fet material, s'acosta a terra, als murs i els portals, entre altres elements urbans que mostren horitzons de possibilitat des de la seva opacitat i resistència.

L'univers desplegat a "Parche", proposa una tensió sobre el desig entre el tangible i l'intangible, entre motius nítids i vaporosos: obres on els jocs tonals s'encenen i s'apaguen, mostrant una reflexió sobre allò que es resisteix a ser mirat.

Mangrané indaga en les formes orgàniques que s'encavalquen i se sobreposen des de l'acte de construir ocultant, des d'un camp visual que s'interroga sobre la visibilitat i les escletxes de subjectivitat en la cultura material. A través d'investigacions formals i conceptuals l'artista explora l'imaginari dels espais intersticials, com la paradoxa l'aixopluc a la intempèrie, els espais negatius i positius en les figures que remeten al motlle o la matriu, i els contorns que delimiten el fet tangible, així com els seus buits.

Mercedes Mangrané (Barcelona, 1988) és una artista visual amb una àmplia perspectiva en pintura i vídeo. Les obres parteixen de l’observació més propera dels detalls de la vida diària amb un interès antropològic i poètic a través d’una curosa simplicitat. Una part de les narracions de les seves investigacions pictòriques tracten sobre l’interès per la superfície des d’una materialitat trencadissa i les diferents transformacions del cos en transitar per espais urbans i domèstics.

Dates de l’exposició: 17.11.20 - 30.01.21
Horaris: De dilluns a divendres, d’11 h a 19 h
Galeria Ana Mas Projectes -  Isaac Peral , 7