Andrea Leria. Narrativas tácitas

El treball artístic d‘Andrea Leria (Barcelona, 1980) és un viatge reminiscent i arqueològic cap a la seva memòria. Nascuda a Barcelona, avui artista resident a l’Edifici Freixas, la seva existència està marcada pel trasllat, quan tenia pocs anys de vida, a la ciutat de Santiago de Xile. Les impressions familiars i atmosfèriques d’infància, així com alguns viatges posteriors a la ciutat catalana, han condicionat la construcció de la seva identitat.

A Barcelona, hi tornà el 2014, per recuperar el contacte amb la seva àvia, Montserrat Borès, a qui va acompanyar fins el seu traspàs. Aquests moments d’intimitat amb Montserrat han sigut centrals per la consolidació del seu univers artístic. No només pel que va aprendre passat, sinó també per la troballa d’un arxiu ingent familiar, motor i verb de la seva obra, formada per cartes, postals, fotografies i diapositives familiars.

Per a la fundació Arranz-Bravo Leria ha configurat quatre moments d’activació del seu passat arxívístic: Lexic familiar, Archivum-selfies, Jardines de resistencia, Trazos Esquivos.


Visites: Del 18 de febrer al 9 de maig
Horari: Dijous a dissabte: 17h a 20h. Diumenge: 11h-14h
Obertura exposició: Dijous 18 de febrer, a partir de les 17h (amb mesures de prevenció anti Covid)

Fundació Arranz-Bravo
Avinguda de Josep Tarradellas, 44. L’Hospitalet. CC Tecla Sala (M: L1 Torrassa)