Exposició de miniatures de Fernando Setién

Imatge de l'exposició de miniatures de Fernando Setién

El Centre Cultural la Bòbila acull una mostra amb els treballs de mobles en miniatura realitzats per Fernando Setién. A l’exposició hi ha treballs fets en els darrers dos anys. Les peces estan fabricades a escala 1.12 i són tant reproduccions de mobles emblemàtics del s. XX com alguns dissenys propis que parteixen d’una estètica retro.

Per a Fernando Setién “hi ha alguna cosa fascinant en les miniatures. Les observem amb sorpresos ulls infantils primer i amb autèntic interès adult després. Ens sorprèn el realisme i la delicadesa de les peces i ens intriga com han estat creades. Ens provoquen un desig de conèixer als possibles usuaris d’aquests mobles. Què estaven fent? A on han anat? Tornaran?

Des de la meva formació com a fuster a Euskal Herria gaudeixo treballant a mà amb fustes nobles com la noguera, la teca, el roure o el bedoll. La fusta és un material que m’atreu d’una manera irresistible, i en tots els meus treballs tracto de fer que destaqui la seva bellesa, de potenciar les seves millors característiques. És un material que, ben treballat, contribueix absolutament a augmentar el realisme de les miniatures.

I quan treball unint els meus dos interessos, no puc sentir més que fascinació.”

Exposició oberta al Centre Cultural la Bòbila fins al 21 de juliol