Residències artístiques del projecte europeu Mindspaces

Cartell Residències artístiques del projecte europeu Mindspaces

Mindspaces 2019-2021 (www.mindspaces.eu ) és un projecte europeu integrat per diferents socis d’àmbit públic i privat i de perfils tecnològics i artístics, entre els quals hi ha l’Ajuntament de L’Hospitalet.

El programa s’integra en la línia de projectes europeus Ligthhouse-STARTS per incloure artistes en projectes d’innovació. Per fomentar la col·laboració entre artistes i projectes de recerca científica, STARTS subvenciona residències d’artistes en institucions tecnològiques i residències de científics en estudis d’artistes.

En aquest marc s’inscriu el programa de residències de Mindspaces, que estableix diferents nivells de col·laboració entre artistes i els socis del projecte a partir de l’ús de metodologies i tècniques diverses. Aquestes residències poden tenir una durada de fins a 18 mesos amb l’objectiu de dissenyar, desenvolupar i implementar instal·lacions artístiques que ressaltin la importància de la cultura dins la sostenibilitat urbana i que proposin paradigmes potencials de disseny d’espais interiors domèstics i d’oficina.

Els candidats seleccionats rebran una ajuda econòmica d’entre 30.000 i 60.000 euros per una durada d’un mínim de 6 mesos i un màxim de 18 mesos incloent viatges, allotjament i material de producció.

Les persones interessades poden fer les inscripcions a través de la pàgina web del projecte. El pròxim 27 de maig es farà una sessió en streaming, en format Webinar (https://zoom.us/j/197733884 ), per presentar el projecte i explicar i resoldre dubtes sobre la convocatòria. El termini de presentació de propostes acaba el 5 de juliol de 2019.