Arriba el circ, la dansa i la música del festival Per Amor a L’Hart

  • Del 16 al 18 de setembre, espectacles de primer nivell ompliran els tres escenaris del parc de la Remunta de l’energia i la vitalitat de les arts de carrer

El parc de la Remunta torna a acollir el festival Per Amor a L’Hart els dies 16, 17 i 18 de setembre. Una trobada imprescindible de l’agenda cultural de la ciutat i de les arts escèniques de carrer a Catalunya, un referent del circ d’avui i de la dansa urbana contemporània.

La programació de la dissetena edició de Per Amor a L’Hart porta més circ i dansa que mai, amb la música en viu, un element essencial dels esdeveniments al carrer de caire festiu. Espectacles de primer nivell ompliran els tres escenaris per acostar al públic l’energia i la vitalitat de les arts de carrer. L’aforament serà reduït, per complir les mesures Covid, però no cal fer reserva prèvia.

De la programació destaca la presència d’Els Galindos amb la nova creació M.D.R. (Mort de riure), un retrobament de les arts de carrer amb una companyia consolidada del panorama del circ català. Marcel Escolano i Bet Garell toquen la tecla de l’excel·lència en aquesta peça per a adults on es confon realitat i ficció, risc i tendresa, humor i amor per la professió.

La companyia Du’k’to arriba amb Lume, un espectacle de format mitjà amb diferents disciplines escèniques: porters acrobàtics, malabarisme, números aeris... Es representa la metàfora de mirar-se al mirall i els personatges opten per un acte de llibertat i de coratge d’afrontar els contraris. Un llenguatge escènic que parteix del circ i el teatre.

L’Always Drinking Marching Band presenta la seva darrera creació Satisfacshow, un espectacle musicoteatral hilarant i virtuós. Músics excel·lents davant de situacions teatrals. Una fanfàrria, cinc músics de carrer que transiten per diferents formats musicals: jazz, rock, pop i funk, fins a trobar el seu camí. Un espectacle universal com el gest i la música.


Cal destacar també el Cabaret de circ, de dissabte nit, un espectacle únic i irrepetible amb música en viu, a càrrec de la Rolling Vibes Collective i les actuacions de Verónica Capozzoli (pal xinès), Las Sistars (duet acrobàtic), Germán Copinni (malabars), Suzanna (presentadora) i Elías Aguirre (dansa), entre d’altres. És la producció efímera de Per Amor a L’Hart que barreja tècniques circenses amb música en viu.

Torna al festival Elías Aguirre amb una nova peça, Flowerhead, on tres personatges barrocs simbolitzen un ecosistema de fluctuant equilibri. Insectes, flors, amfibis, peixos i tot un amalgama de criatures cobren vida a través de la precisió i el detall dels seus moviments, on conflueixen realitat i fantasia en un particular “jardí de les delícies”. Dansa contemporània inspirada en l’obra enigmàtica d’El Bosco, que traspua el plaer d’allò que és efímer i la fragilitat dels ecosistemes. La música, creació original d’Ed is Dead, emfasitza el seu caràcter oníric generant ambients sonors electrònics que combreguen amb la natura. Es tracta d’una companyia de dansa resident a Madrid, amb una llarga trajectòria i una particular visió del món escènic vinculada a la “natura invisible”. En les seves creacions convergeixen tècniques de dansa contemporània, dansa urbana i teatre físic.

La companyia de dansa Elelei presenta la peça A ciegas, amb Rafa Sagat i Sabrina Gargano, una coreografia original i plena de frescor. A tots ens han tapat algun cop els ulls per darrere per saber qui ha estat… Però i si es tractés d’alguna cosa més? Un succés extern fa canviar l’estat d’una persona. Cobrint els ulls poden privar de veure el que hi ha fora, i potser et regalen l’oportunitat de veure què hi ha dins. És de les primeres vegades que actua a Catalunya.

La instal·lació artística arriba des de l’univers personal i intransferible de Jordi Rocosa, amb part de l’exposició retrospectiva “Sevilla 13, la postindustrial, zona creativa”, on l’artista, polifacètic autor d’instal·lacions i escenografies pròpies, entre altres, treballa amb el material acumulat de les seves exposicions més recents. Jordi Rocosa ens introdueix plenament a la postmodernitat i als moviments sorgits en l’art en els darrers anys. Parla d’un món que ja no existeix i d’uns espais abandonats que poden ser recuperats per la imaginació i la creativitat de l’artista. Una excel·lent ocasió per conèixer de primera mà l’aportació creativa d’aquest artista de Cornellà de Llobregat.

La música que acompanyarà tot el festival ve de la mà del músic veneçolà Lenin Jiménez “Güiroloco” i la seva banda de salsa, que versiona temes punks nacionals i internacionals, i de The Goliards Collective, un projecte on està present el Taller de Músics de Barcelona. Música jazz i de l’època daurada del swing passada pel filtre jamaicà, que també els serveix per versionar Madonna, The Beatles, Alicia Keys o Amy Winehouse.

El Festival Per Amor a L’Hart està organitzat per Bipol.art amb el suport de l’Ajuntament de L’Hospitalet i el Districte Cultural i la col·laboració de l’Oficina de Suport a la Iniciativa Cultural de la Generalitat.

Podeu veure la programació completa a la pàgina web de Per Amor a L'Hart