Oriol Arnedo i Helena Bosch ja treballen en les residències creatives convocades per Understanding Design

Oriol Arnedo és un dissenyador i investigador de Castellar del Vallès que actualment viu a Londres. Proposa un projecte en una era en la qual la relació de l'home amb la natura i els seus habitants és cada vegada més incomoda. Solar Symphony n.1 serà un experiment de música electrònica fet pel sol, basat en els principis mecànics dels instruments musicals mecànics (que executa música per si mateix, sense necessitat de l'acció d'un intèrpret, popularitzats a finals del segle XIX) que explorarà noves formes d'interacció amb les forces de la natura fent servir processos i tècniques i contemporànies. La llum solar es farà servir com a energia bruta per activar un artefacte automatitzat que combinarà robòtica de baixa tecnologia i tecnologia de producció musical.

Helena Bosch és de Barcelona, és dissenyadora i investigadora i actualment viu a Ginebra. Durant la seva residència investigarà al voltant del cos, les identitats i les seves representacions. El projecte se situa entre la construcció del cos femení a partir de la mirada masculina, la construcció de les identitats i la representació. Utilitzarà el seu cos com a vehicle per generar llenguatges i qüestionarà la iconografia femenina present a L'Hospitalet.

Són dues residències d'immersió en el teixit creatiu del Districte Cultural de L'H. Una experiència global de creació, convivència, intercanvi cultural i generació de contingut innovador entre participants i productors locals, entorn de la idea de l'objecte i de la seva realitat contemporània.

En el projecte col·laboren l’Ajuntament de L’Hospitalet i el Districte Cultural, una col·laboració que neix de l’objectiu de treballar conjuntament en la promoció de la cultura del disseny entre creatius i professionals del sector.

Understanding Design és una associació que vol potenciar la cultura del disseny contemporani i d’avantguarda. Es planteja com un programa continu enfocat a professionals, joves creatius i públic general, que presenta un cicle d’activitats estructurades al voltant de l’experimental, multidisciplinari, industrial i artesanal, obert, compartit i desconegut, centrat en l’àmbit del disseny.

Descarregar document