Art Nou, la cita amb l'art emergent

Del 22 de juny al 10 de setembre se celebra la desena edició d’Art Nou, l’esdeveniment organitzat per l’associació de galeries Art Barcelona per donar veu a joves artistes i impulsar la creació emergent. Participen més d’una trentena d’exposicions i prop de 80 artistes, amb activitats paral·leles en diferents formats, tallers o visites guiades per convertir Barcelona i L’Hospitalet en l’epicentre de l’art jove.

Participen galeries i col·lectius vinculats amb el Districte Cultural: 17m2/ethall, Ana Mas Projects, Dràcul·la, Isaac Peral 7, 2a planta, Nogueras Blanchard i Tangent Projects.

17m2/ethall proposa l’exposició Dust, de Duncan Gibbs, la pols com petites col·leccions infinitesimals.

Per a la mostra individual ‘A Great Purchase’ [Una gran compra] a Ana Mas Projects, Willem de Haan (Països Baixos, 1996) replica els interiors de diverses cases de col·leccionistes anònims.

Les peces que Natalia Domínguez presenta a Dràcul·la analitzen diferents remats decoratius arquitectònics els quals desvincula dels seus entorns per relacionar-los entre ells en una saturació simbòlica que corona, en aquest cas, un paisatge expositiu.

A Isaac Peral 7, 2a planta, la idea principal darrere de Gracias por su visita és crear i oferir una plataforma en la qual es puguin establir diàlegs i transferències horitzontals.

Nogueras Blanchard acull a Ikram Bouloum en el projecte Ha-bb5. Un EP que uneix dues performances d’Ikram Bouloum; una presentada al març del 2020 al Mutek Festival de Barcelona, i l’altra al juny del 2020 al cicle “Distàncies a fi de mes” al MACBA.

A Tangent Projects trobem a Beatrice Simonicini Amado amb Somos Constructos. Un projecte que neix gràcies al fort vincle amb l’assaig filosòfic/crític/polític. La informació adquirida al llarg de molt temps es concentra en una instal·lació que combina elements escultòrics i pictòrics connectats mitjançant un conjunt de teixits d’aspecte divers.

Més informació i horaris de visites i activitats a la web d'Art Nou