Espais ficticis, Soledad Sevilla

La galeria Ana Mas Projects presentar Espais ficticis. Obra 1969-1980, la primera exposició monogràfica de Soledad Sevilla. La mostra, que recupera un dels períodes més significatius de la producció de l'artista, aplega un conjunt de pintures i treballs sobre paper d'aquesta època.

Són moments germinals en els quals es consolida el característic univers de variacions de línies i trames que marcarà la producció artística durant tota la seva trajectòria.

Soledad Sevilla ha estat guardonada amb el Premi Velázquez d'Arts Plàstiques (2020), el premi Art i Mecenatge (2014), la Medalla d'Or al Mèrit en les Belles arts (2007) i el Premi Nacional d'Arts Plàstiques (1993). La seva obra forma part d'importants col·leccions com la del Museu Nacional Centro de Arte Reina Sofía, el Museu d'Art Contemporani de Barcelona, la Fundació "la Caixa", la Fundació Helga de Alvear de Cáceres, la Col·lecció del Parlament Europeu, el Museu Marugame Hirai d'Art Espanyol Contemporani al Japó o el Künstmuseum Malmöe a Suècia, entre d'altres.

La manera com Soledad Sevilla (València, 1944) concep les obres exposades és singular i, en certa mesura, les successions de dibuixos que conformen els grups d’obra ho revelen. Trames, patrons i reticles nascuts originalment de la precisió i el domini tècnic es veuen sobtadament compromesos per la sensibilitat i la intuïció de l’artista en aplicar un ric joc de variacions basat en la supressió i l’addició d’elements, girs, translacions i alteracions cromàtiques, que muten cap a noves i insospitades configuracions dotades d’un ritme i dinamisme indubtables.

Del 5 de maig al 18 de juny

Galeria Ana Mas Projects - Isaac Peral, 7