Vamos a hablar de las flores, intervenció de Pep Vidal a Els col·leccionables del kiosk solitari

Pep Vidal proposa un espai de diàleg, el quiosc esdevé la primera fase d’un projecte de llarga durada que es materialitzarà a un espai natural. Vamos a hablar de las flores és com l’artista comença la conversa amb un públic ocasional, de passada, interceptat davant del quiosc. És la cinquena intervenció d’Els col·leccionables del kiosk solitari, una proposta de l'associació cultural Trama 34, en col·laboració amb el Districte Cultural de L'Hospitalet.

Les flors com a tema principal però en la seva vessant més simbòlica, com a mitjà transmissor que ens permet parlar d'amistat, d'amor, de les persones que ens estimen i estimem. Inicialment, es demana a la gent que digui si tenen alguna planta o flor o arbre que li recordi una història d'amor, pròpia o d'algú altre. A partir del recull de plantes anomenades, s’aconseguiran les seves llavors, i es plantaran totes, al febrer, perquè surtin al juliol. Un cop crescudes i florides, quan la gent s'estigui mirant les flors o les plantes al seu voltant, apareixeran noves històries d'amor i de plantes.També es vol seguir recollint noms a partir de les experiències de la gent quan les estiguin mirant, per afegir noves llavors de noves plantes i de noves històries d'amor: un etern bucle al voltant de plantes i amor i flors i persones. 

La relació entre l’artista i les plantes ve de lluny, en el seu anterior projecte who wants to be an impatient gardener? va comprar tot l’stock d’una botiga de plantes per tal d’observar les interacciones entre elles, les seves diferències, les seves necessitats, tenint cura de totes elles. Ara l’acció es capgira, són les plantes que tenen cura de nosaltres a partir de projectar en elles la nostra estima pels altres.  A la pràctica hi ha un interès en el reconeixement de les relacions amb l’entorn, entre allò humà i no humà, que ens porta a considerar la possibilitat d’un altre tipus de connectivitat social i política. 

Vamos a hablar de las flores és un  projecte en col·laboració amb Toño Viñuales.

Pep Vidal
Dimecres, 16 de desembre, d’11 a 13 hores
Avinguda del Metro, Santa Eulàlia
Comissària: Zaida Trallero