Workshop Muntadas: "L'Hospitalet, aprendre del context, imaginar possibilitats"

L'Hospitalet. Aprendre del context imaginar possibilitats

L’Associació Arxiu Muntades treballar en el taller “L'Hospitalet, aprendre del context, imaginar possibilitats” pensat com un laboratori d’idees per crear un espai on aportar informacions i recursos per comprendre el teixit urbà de L’Hospitalet, configuració espacial, població, serveis.

Conflictes, accidents climàtics, catàstrofes geològiques, períodes polítics, crisis econòmiques, tecnologies de control social, virus i pandèmies... tots aquests factors i les seves conseqüències, aparentment generals, afecten de formes diverses a l'espai públic en diferents territoris. Aquest taller intentarà facilitar les bases per a la comprensió del teixit urbà de L'Hospitalet, la seva configuració espacial, la seva població, els principals serveis instal·lats, els objectius marcats des de l'administració pública i les accions empreses al respecte. Però els traços locals de L'Hospitalet es veuen embolicats en un entramat multicapa de processos que fan que experimenti cicles evolutius i tensions extraordinàries lligades també a fenòmens globals.

Pensat com un laboratori d'idees, L'Hospitalet, aprendre del context, imaginar possibilitats crearà un espai col·lectiu on aportar informacions i recursos que permetin reflexionar com les especificitats del context es vinculen amb la transformació de l'espai públic, entès d'una manera àmplia. Aquest procés d'informació i discussió haurà de conduir als i les participants a idear l’avantprojecte d'una proposta a l'espai públic de L'Hospitalet i, finalment, a una presentació pública conjunta de tots els projectes.

El taller està dirigit a 15 creadors/es (artistes, arquitectes, urbanistes, etcètera), agents del camp cultural (comissaris/es, crítics/es d'art, historiadors/es, etcètera) i altres investigadors/es interessats/es procedents d'àmbits com la sociologia o l'antropologia, que han d'estar especialment interessats/des en els continguts abordats, el treball i pensament col·lectius, i la metodologia del projecte. S'emfatitza el projecte com un "tot" metodològic on el procés de treball i la conceptualització esdevenen una forma d'investigació teoricopràctica generadora d'alternatives crítiques. Per tant, els/les assistents han de tenir interès en metodologies interdisciplinaris, així com posseir habilitats per a la conceptualització i l'operació destinats a l'elaboració d'un avantprojecte.

La convocatòria es tanca el 25 de juliol i a principis d’agost es farà la comunicació als participants. La fase de treball tindrà lloc d’octubre de 2020 a gener de 2021 i els resultats es presentaran  el mes de febrer.

Per a més informació http://arxiumuntadas.org/portfolio/taller-hospitalet/